mandag 2. august 2010

Morenene

31.07.10

Vi skulle egentlig ta turen opp til Sarkofagen, men vi tenkte å ta en snarvei over elva, men den viste seg å være større enn anntatt, og siden vi hadde en avtale om å være på en avsluttningsfest til en kollega av Steffen, så måtte vi revurdere Sarkofagen. Dermed ble det til at vi gikk til Morenene slik jeg fikk skrive meg inn i den boken også!

Morenene, som ligger innerst i Longyearbyen og i foten på Longyearbreen. Det er en veldig grei tur å ta om man ikke skal blodslite seg oppover fjellsidene. Været var helt fantastisk. Omtrent vindstille og sola strååååålte!!! HELT FANTASTISK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Her er litt bilder fra turen:

Steffen på vei opp til morenene



Fin utsikt fra Morenene og nedover Longyearbyen og til Adventfjorden.

Og som dere sikkert ser så er det ikke så mye snø her i Longyearbyen! Her er så utrolig vakkert når solen skinner! Svalbard er en magisk plass å være!!!

Longyearbreen, når været er fint og vindstille, er det mange som ligger å soler seg oppe i breen.


Vi gikk forbi en liten tue med Svalbardvalmue (som er nasjonalblomsten til Svalbard), hvor noen hadde ramma dem inne! Egentlig litt stilig!


Vi skrev oss inn i boken og fant oss en stor stein hvor vi satte oss ned og rastet litt. (Steffen hadde vært så søt å laga til termos med varmt vann og teposer, men Teite-Iselin såg ikke hensikten med å ha med te når vi skulle bare på en liten tur. Så kan vel si det sånn at jeg angra meg stort når vi fant den fine sitteplassen). Både jeg og Steffen fant skikkelig roen der oppe! Helt perfekt vær! Men desverre så så kunne vi ikke sitte der hele kvelden.


Og selvfølgelig måtte vår gode venn få bli med på tur! Aldri en tur uten! For her oppe vet man ALDRI hva man kan møte på!


Takk for turen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar