søndag 11. juli 2010

Relaxing Søndag

I dag har vi vært ute på en koselig søndagstur! Vi tok en sightsingrunde i Longyearbyen! Og vi startet turen med å gå ned mot sjøen. Men der vettu, hadde en terne laget reir og lagt egg rett ved veien! Og terner er MYE mer hissig enn måker er når de har egg eller unger! Så vi ble bokstavelig talt flydd på! (Steffen hadde forøverig et mindre hyggelig møte med "samme fugl" da han var ute å jogga forleden dag! Med musikk på ørene så blir han brått overfalt av en nazi-terne som også hadde reir i nærheten!)
For de som lurer på hvilken fugl det er, så googla jeg opp et aldri så lite bilde av skapningen:


Resten av turen gikk veldig fint og rolig for seg! Nysgjerrige Iselin lot seg fange av alle små spennende ting vi møtte på veien! Noe som til Steffens store irritasjon gjorde at turen ble MYE lenger enn planlagt!!! Men snill som han er så hang han på! Med tid og stunder så skal jeg få han også interessert i planter, dyr og alt annet spennende som er å finne når man går tur!
Her er litt bilder fra turen:
Veien som går på nedsiden av huset vi bor i, som går innover Adventdalen og mot Gruve 7.


Denne båten låg i havn i dag:


Et kullverk fra gamle dager:


Viktig med litt nærhet på veien:


Utsikten fra kirka i Longyearbyen (Ser dere på ene fjellet til høgre, der ser det ut som et stettglass? Hvert år er det konkuranse hvor det er om å gjøre å gjette hvilken dato stetten går av! Dere må gjerne komme med forslag på datoer!!)


Polarsnøull ved kirka:


Svalbardvalmue som er Svalbards Nasjonalblomst:


Kirkegården i Longyearbyen:



Når vi kom tilbake til leiligheten laget vi oss middag. Mens vi spiste såg vi Avatar! Nå hopper vi ned i skoene igjen og tar oss en liten spasertur igjen! Viktig å ikke sitte for lenge i ro her oppe!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar