lørdag 3. juli 2010

Litt informasjon om Svalbard


Jeg synes at litt informasjon om Svalbard hører med på denne bloggen, siden det er mitt første stopp på min erobring av verden!
Så verså god:

Svalbard er en norsk øygruppe i Nordishavet og består av alle øyer, holmer og skjær mellom 74 og 81 grader nordlig bredde og 10 og 35 grader østlig lengde. Tre øyer er befolket: Spitsbergen, Bjørnøya og Hopen. Største bosetning er administrasjonssenteret Longyearbyen på Spitsbergen.

Det er Longyearbyen jeg skal flytte til for de som ikke vet det. og det for minimum et år (vi for se hvordan ting er om 1 år).



Svalbard er en fullverdig del av Norge, har ikke selvstyre og er ikke et biland. Sysselmannen er statens øverste representant på Svalbard og utøver også politimyndighet.

Så dere vet hva dere skal forholde dere til når dere kommer på besøk ;)

På Svalbard skatter man bare 15.8%, og det er flatskatt (uansett hvor mye man tjener så skatter man aldri over 15.8%). Og når man handler så er alt momsfritt, for at Svalbard ikke har merverdiavgift. Dette fører til at det meste er billigere der, men matvarer er ofte dyrere på grunn av høye fraktkostnader.

Tenkte det er litt greit å vite litt om vær og vind på Svalbard:


Middeltemperaturer
Longyearbyen

Januar –14,6°
Februar –15,2°
Mars –14,5°
April –11,0°
Mai –03,1°
Juni +02,9°
Juli +06,5°
August +05,2°
September +00,5°
Oktober –05,5°
November –10,2°
Desember –12,9°

Bikinisesongen blei herved AVLYST!!! :p


Svalbard har tundraklima med et sterkt maritimt preg. En liten gren av Golfstrømmen holder vestkysten av Spitsbergen åpen for skipsfart i sommersesongen, og gjør dette til det nordligste isfrie området i verden. Om sommeren ligger temperaturen stort sett på plussiden, med en gjennomsnittstemperatur på 6°C. Det er lite nedbør, men fuktig luft fra havet kan gi tåke og lett duskregn. De indre fjordområdene har et svært tørt klima; Svalbard Lufthavn har lavest normal årsnedbør av norske nedbørstasjoner med kun 190 mm i året. Vinteren på Svalbard er mild, beliggenheten tatt i betraktning. Februar er vanligvis den kaldeste måneden med en gjennomsnittstemperatur på minus 12°C til minus 17 grader.

På svalbard så e der ISBJØRNA:D

Det var litt generelt om Svalbard!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar